Меркель пояснила, чому перемогли прихильники Brexit'у

Меркель пояснила, чому перемогли прихильники Brexit'у

Укрінформ
Процес виходу Великобританії з Євросоюзу вже запущено і він буде доведений до кінця. Наступним кроком має стати те, що Великобританія подасть відповідну заявку.

Таку думку висловила у неділю, 10 липня, федеральна канцлерка Німеччини Анґела Меркель. "Як на мене, рішення прийнято", - сказала вона в інтерв'ю телеканалу ZDF.

"Наступним кроком має стати те, що Великобританія подасть відповідну заявку. Я виходжу з того, що це станеться. Маючи справу з реальністю, цілком твердо виходжу з того, що ця заявка надійде", - додала кацлер.

Утім, зробить Лондон це лише тоді, коли країну очолить новий прем'єр-міністр, впевнена Меркель. І жодних переговорів про вихід зі складу ЄС до цього, за її словами, не буде.

Канцлер також заперечила, що до перемоги противників членства Великобританії в Євросоюзі на референдумі призвела політика заощадження в ЄС, яку проводить уряд у Берліні. На її думку, головним чинником невдоволення британців членством в Євросоюзі стало право на вільне пересування громадян та робочої сили. Саме на темі міграції, зокрема і всередині ЄС, часто робили акцент у своїй агітації прибічники Brexit.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-