У Нідерландах поменшало прихильників ідеї виходу з ЄС

У Нідерландах поменшало прихильників ідеї виходу з ЄС

Опитування
Укрінформ
Дослідження громадської думки, проведені у Нідерландах, фіксують зниження популярності ідеї рефендуму щодо виходу країни з ЄС.

Про це йдеться у дослідженні, проведеному групою Маріса де Хонда. 

"Цього тижня ми чітко спостерігаємо, що ентузіазм щодо підтримки референдуму  відносно Nexit (аналогія із Brexit. - Ред.) спадає, можливо, через розвиток ситуації у Великій Британії", - зазначають дослідники.

Так, за даними соцопитування, якщо незадовго до референдуму у Великій Британії проти проведення аналогічного референдуму в Нідерландах була лише половина респондентів, то зараз їх кількість зросла до 56%.

При цьому зросла й кількість противників виходу країни з Євросоюзу - якщо напередодні британського рефендуму 46% опитаних нідерландців відповіли, що голосували б проти виходу з ЄС, то зараз проголосували б 52%. Водночас, "за" Nexit проголосувало б 40% опитаних, якби таке голосування відбулося.

Як повідомлялося, після референдуму у Великій Британії лідер нідерландської крайньої правої партії PVV Герт Вілдерс заявив про необхідність проведення у Нідерландах референдуму щодо продовження членства країни в ЄС, аналогічного Brexit. Водночас прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте відкинув проведення такого референдуму, заявивши, що він суперечив би інтересам країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-