У США ширяться протести, поліція затримала майже 200 людей

У США ширяться протести, поліція затримала майже 200 людей

Укрінформ
Після ще однієї ночі інтенсивних, а подекуди жорстоких протестів проти вбивств поліцейськими темношкірих чоловіків сотні демонстрантів були заарештовані.

Про це повідомляє в неділю телеканал CNN.

"Щонайменше 198 осіб були заарештовані у Нью-Йорку та Чикаго, а також у містах Сент-Полі (штат Міннесота) та Батон-Руж (Луїзіана), де двоє чорношкірих чоловіків були застрелені поліцією. Вбивства були зняті на стільникові телефони й викликали протести, що тривають уже кілька днів", - зауважується у повідомленні.

Найбільше поліція провела затримань у місті Батон-Руж, де за гратами опинилися 125 осіб. Серед них виявився й активіст руху Black Lives Matters Дерей Маккессон, який вважається одним із найгучніших голосів протестних акцій.

У Сент-Полі затримано близько 50 учасників демонстрації. У цьому місті у суботу відбулися найбільші сутички, у яких були поранені щонайменше п'ятеро поліцейських.

Крім того, демонстрації пройшли в інших містах Сполучених Штатах, включаючи Вашингтон, Атланту, Маямі та Форт-Лодердейл (штат Флорида).

В Атланті, де в четвер під час маршу протесту зчинилася стрілянина, суботня демонстрація була вже менша за масштабами. Однак її учасники перекрили головну магістраль, повідомляють американські ЗМІ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-