Уряд Британії відхилив петицію про повторний референдум

Уряд Британії відхилив петицію про повторний референдум

Укрінформ
Уряд Великої Британії відхилив петицію про повторний референдум щодо членства в ЄС.

Про це повідомляє DW.

"Уряд Великої Британії відхилив у суботу, 9 липня, петицію про проведення повторного референдуму за збереження членства країни в Європейському Союзі. Документ підписали 4,125 млн людей. 77 000 підписів були визнані сфальсифікованими і вилучені з обігу", - йдеться в повідомленні.

Незважаючи на відмову кабінету міністрів, петиція буде розглянута в британському парламенті, оскільки на її підтримку виступили понад 100 тисяч людей. Автори документа зазначають, що рішення про вихід з ЄС схвалили менше 60 відсотків виборців, а загальний рівень участі в плебісциті склав нижче 75 відсотків голосів. В даному випадку, вказують вони, закон передбачає проведення повторного голосування.

Раніше прем'єр-міністр Британії Девід Кемерон заявив, що референдум щодо виходу країни зі складу ЄС, який відбувся 23 червня, був "одним із найголовніших демократичних досвідів у британській історії". У голосуванні взяли участь 33 млн людей. 52% учасників референдуму виступили за вихід Сполученого Королівства з ЄС. Явка становила 72 відсотки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-