Меркель підбила підсумок першого дня саміту НАТО

Меркель підбила підсумок першого дня саміту НАТО

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель підтвердила готовність Німеччини взяти на себе більше відповідальності і вносити свій внесок у зміцнення обороноздатності держав на східних рубежах Північно-атлантичного альянсу.

Про це, як передає кореспондент Укрінформу у ФРН, вона заявила, підбиваючи підсумки першого дня саміту НАТО у Варшаві.

«Є східний вимір НАТО, тобто, розширення і посилення присутності в країнах Балтії. Тут, а саме в Литві, Німеччина робитиме вклад в якості так званої рамкової нації разом з Норвегією, з німецько-французькою бригадою і країнами Бенілюксу. Інші країни беруть на себе відповідальність в інших країнах Балтії і Польщі", - підтвердила Меркель.

Канцлер підкреслила, що йдеться про реалізацію заходів, схвалених ще на саміті в Уельсі два роки тому, нових звернень з боку країн і Польщі про розміщення додаткових контингентів в їхніх країнах не надходило.

Особливо вона зупинилася на питанні відносин з Росією, які предметно обговорювалися главами делегацій під час вечері. Вона запевнила, що Німеччина доклала багато сил для того, щоб Основоположний Акт НАТО-Росія продовжував діяти у всіх його пунктах і заходах. Меркель зазначила, що в ході запланованого на наступну зустріч засідання Ради Росія-НАТО альянс гранично відверто поінформує російських представників про результати саміту, в тому числі і з тим, щоб виключити надалі небезпечні ситуації, які не раз траплялися в небі над Балтикою, в тому числі і з німецькими льотчиками, що патрулюють повітряний простір цих країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-