Обама закликав НАТО та ЄС посилити підтримку України

Обама закликав НАТО та ЄС посилити підтримку України

Укрінформ
Президент США Барака Обама закликав НАТО та ЄС посилити підтримку України та продовжити протистояння агресії Росії.

Про це він написав у статті для видання The Financial Times.

"Нам необхідно поглибити співпрацю у сфері безпеки між НАТО і ЄС, збільшити підтримку для України, оскільки вона захищає свій суверенітет і територіальну цілісність. І навіть коли наші країни залишаються відкритими для більш конструктивних відносин з Росією, ми повинні визнати, що санкції відносно РФ повинні зберігатися, поки Москва повністю не виконає свої зобов'язання в рамках Мінських угод", – відзначив президент США.

За його словами, агресія Росії проти України ставить під загрозу бачення Європи, яке в цілому є вільним і мирним.

"У Варшаві ми повинні підтвердити нашу рішучість - наші зобов'язання відповідно до 5 статті Північноатлантичного договору - захищати кожного союзника НАТО", - зазначив Обама.

Також американський президент звернув увагу на те, що за межами Альянсу НАТО має вжити більших зусиль для глобальної безпеки, особливо з боку південних кордонів організації.

"НАТО має підсилити свої зусилля у кампанії по знищенню "Ісламської держави" у Сирії та Іраку, а також зробити більше, щоб допомогти ЄС з припинення діяльності злочинних мереж, які експлуатують доведених до розпачу мігрантів (які перетинають Середземне та Егейське море)", – відзначив лідер США.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні розпочнеться саміт НАТО у Варшаві. Його учасники зосередяться на питаннях загроз, які є у східному та південному сусідстві Альянсу, а також приймуть важливі рішення про розміщення бойових військових підрозділів країн НАТО у Польщі та балтійських країнах.

Українську делегацію на саміті очолює Президент Петро Порошенко.

У саміті візьмуть участь 18 глав держав, 21 глава урядів, 41 міністр закордонних справ та 39 міністрів оборони. На саміт зареєструвалося понад 2,1 тис. делегатів із 65 національних делегацій і делегацій міжнародних організацій (НАТО, ЄС, ООН, Світового банку), акредитувалося понад 2 тис. журналістів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-