Дуда: НАТО має відлякувати від агресії треті країни

Дуда: НАТО має відлякувати від агресії треті країни

Укрінформ
НАТО повинен володіти потенціалом відлякування, щоб потенційний агресор не наважився на свої дії.

Про це під час зустрічі експертів у рамках саміту НАТО заявив президент Польщі Анджей Дуда, передає власний кореспондент Укрінформу в РП.

"Незважаючи на звичайні чи гібридні загрози ми маємо показати, що не погоджуємося на політику залякування й агресію. Маємо зробити все можливе, щоб кожен, хто стане перед спокусою застосування сили, відразу зрозумів, що йому це не вигідно", - заявив Дуда.

Він підкреслив, що на практиці це означає посилення військової присутності НАТО в Центрально-Східній Європі і реагування на комплексні виклики з півдня.

Дуда наголосив, що викликом для НАТО і союзницької безпеки є "політика сили, яка не рахується з нормами міжнародного права, навіть правами на територіальну цілісність і суверенітет".

Дуда висловився за відкритий характер Альянсу і політику "відкритих дверей".

"Ми виступаємо за активність НАТО у Східній Європі, зокрема у Грузії, Україні і Молдові", - наголосив президент Польщі.

Як повідомляв Укрінформ, у Варшаві в п'ятницю розпочинається дводенний саміт НАТО. Його учасники зосередяться на питаннях загроз, які є у східному та південному сусідстві Альянсу, а також приймуть важливі рішення про розміщення бойових підрозділів країн НАТО у Польщі та балтійських країнах.

Фото: bbn.gov.pl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-