Британія направить військових у Польщу й Естонію, аби настрахати Кремль

Британія направить військових у Польщу й Естонію, аби настрахати Кремль

Укрінформ
Велика Британія відправить сотні військовослужбовців до Польщі та Естонії в рамках реагування НАТО на дедалі більшу активність Росії.

Про це заявив міністр оборони Британії Майкл Феллон, повідомляє BBC.

“Батальйон чисельністю 500 осіб буде розгорнуто в Естонії, та ще 150 військовослужбовців базуватимуться у Польщі”, -  сказав міністр.

За його словами, такі кроки з боку Британії є частиною запобіжних заходів Альянсу в результаті анексії Криму Росією у березні 2014 року. Крім того, метою цих заходів також є прагнення утримати Росію від подальшої агресії, оскільки країни східного флангу НАТО відчувають величезний тиск із боку Росії.

У свою чергу прем'єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон, який має оголосити про розгортання військ на саміті НАТО у Варшаві, підкреслив, що цей саміт має підтвердити підтримку Альянсом України та східних союзників.

"Цей саміт – це шанс для нас, щоб підтвердити нашу тверду підтримку України та інших наших східних союзників у стримуванні російської агресії", - заявив Кемерон.

"Дії говорять гучніше за слова, і Велика Британія пишається тим, що бере на себе провідну роль у розгортанні військ у Східній Європі. Це ще один приклад провідної ролі Британії в НАТО", – додав він.

Як раніше повідомляв Укрінформ, у Варшаві у п’ятницю розпочинається дводенний саміт НАТО. Його учасники зосередяться на питаннях загроз, які є у східному та південному сусідстві Альянсу, а також ухвалять важливі рішення про розміщення бойових військових підрозділів  країн НАТО у Польщі та балтійських країнах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-