Південна Корея і США домовилися щодо ПРО. Китай проти

Південна Корея і США домовилися щодо ПРО. Китай проти

Укрінформ
США та Південна Корея домовилися про розгортання системи протиракетної оборони THAAD для протистояння загрозі з боку КНДР.

Про це повідомляє Reuters

"Південна Корея і США уклали угоду про розгортання системи THAAD у Південній Кореї в рамках заходів, спрямованих на забезпечення безпеки в південній частині Корейського півострова від зброї масового знищення та балістичних ракет", – йдеться у спільній заяві міністерств оборони Південної Кореї та США.

Як зазначається, протиракетні системи оборони висотної зони (THAAD) використовуватимуться тільки для мінімізації загрози з півночі. Очікується, що система буде розгорнута до кінця 2017 року.

"Коли система THAAD буде розгорнута на Корейському півострові, вона буде орієнтована виключно на північнокорейські ракетні загрози і не буде спрямована проти будь-якої третьої країни", – повідомляється у заяві.

Китай, який підтримав останні санкції ООН проти Північної Кореї в березні, розгортання THAAD у Південній Кореї оцінив як крок, який "призведе до дестабілізації балансу сил в регіоні, і не дозволить покласти край північнокорейській ядерній програмі".

"Китай настійно закликає Сполучені Штати і Південну Корею зупинити процес розгортання системи THAAD, не робити жодних кроків, щоб ускладнити ситуацію в регіоні і нашкодити стратегічним інтересам Китаю", – йдеться в повідомленні МЗС КНР.

Офіційний представник США заявив, що адміністрація президента Барака Обами просить інші країни скоротити робочі місця північнокорейських працівників як спосіб закриття доступу Пхеньяна до іноземної валюти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-