Гербст пояснив, як вберегти

Гербст пояснив, як вберегти "Мінськ" від провалу

Укрінформ
Для того, щоб завадити зриву Мінських домовленостей, як зазначив про це держсекретар США Джон Керрі під час візиту до Києва, потрібно залишати чинними санкції проти Росії, а Україні - прийняти розумне законодавство про місцеві вибори на Донбасі.

Це зазначив у коментарі Укрінформу екс-посол США в Україні (2003-2006 рр.), директор Євразійського Центру "Атлантичної Ради" Джон Гербст.

"Звичайно, Мінські домовленості перебувають під загрозою зриву, якщо під поняттям успіху ми розуміємо здоровий глузд, коли Москва виконує свої зобов'язання за "Мінськом", а Україна повертає контроль над всією територією Донбасу, в тому числі, над кордоном з РФ на сході",- зауважив експерт.

Він підкреслив, що Москва досі не виконала жодного зі своїх зобов'язань за "Мінськом". Водночас, на його переконання, деякі ознаки вказують на те, що в РФ з'явилися певні зрушення з цього питання. По-перше, за його словами, це можливість діалогу із застосуванням каналу Сурков-Нуланд, а, по-друге, це те, що російські ЗМІ більше не звертають багато уваги на ситуацію на сході України.

"Якщо ці зрушення призведуть до того, що Москва робитиме все, що має робити за Мінськими угодами, це буде чудово. Але для того, щоб збільшити цю вірогідність, дуже важливо, залишати санкції (проти РФ – ред.) чинними", - зазначив Гербст.

Експерт також висловив переконання, що з метою подолання лобі всередині ЄС, яке виступає за послаблення економічних обмежень проти росіян, Україна також має зробити певні розумні кроки.

"У цьому зв'язку було би корисно прийняти закон про місцеві вибори на окупованих територіях, але за умови, що Москва в першу чергу виконає свої зобов'язання про припинення вогню, відведе важке озброєння та війська з окупованих територій, а також забезпечить доступ спостерігачів ОБСЄ до всієї місцевості",- зауважив Джон Гербст.

Як повідомлялося раніше державний секретар США Джон Керрі після зустрічі з Президентом України Петром Порошенком зазначив, що Мінські домовленості "приречені на провал" без досягнення реальної безпеки на Донбасі: припинення кровопролиття на лінії зіткнення, відведення важких озброєнь та розблокування повного доступу для спостерігачів ОБСЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-