Столтенберг у Варшаві підтвердив посилення східного флангу НАТО

Столтенберг у Варшаві підтвердив посилення східного флангу НАТО

Укрінформ
Саміт НАТО у Варшаві підтвердить посилення східного флангу Альянсу і готовність до колективної оборони усіх країн Організації.

Про це під у Варшаві під час спільної прес-кофнеренції з президентом Польщі Анджеєм Дудою заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг, передає власний кореспондент Укрінформу в Польщі.

"Завтра і в суботу ми зробимо нові важливі кроки: й надалі посилюватимемо нашу колективну оборону і відлякування, а також забезпечуватимемо стабільність поблизу наших кордонів. Це включає більшу військову присутність в Польщі, а також в Естонії, Латвії й Литві. Наша присутність буде багатонаціональною. Ключовий меседж – атака на одного союзника буде атакою одночасно на всіх союзників",- наголосив Столтенберг.

Він додав, що Альянс намагатиметься також впоратися з викликами з півдня, підвищити свої можливості щодо протидії кіберзагрозам і підняти співпрацю з ЄС на новий рівень.

За його словами, сьогодні світ став більш небезпечним, ніж це було ще декілька років тому, а тому НАТО намагається відповідати швидко і рішучо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-