Чим загрожує Brexit і як з цим впоратися: болгарська версія

Чим загрожує Brexit і як з цим впоратися: болгарська версія

Укрінформ
Група експертів болгарсько-британської юридичної компанії New Balkans Law Office представила в Софії експертну оцінку наслідків для болгарської економіки виходу Великобританії з ЄС.

Про це передає власний кореспондент Укрінформу.

«Нині Болгарія і Великобританія – члени Спільного ринку. Вихід же Британії з Євросоюзу може негативно позначитися на болгарському бізнесі через тарифні й нетарифніх обмеження. Існують певні ризики і для фінансового сектора, а також для сфери послуг», - зазначив експерт компанії Камен Шойлев.

На його думку, проблема, пов'язана з митними тарифами для болгарського експорту, може бути подолана шляхом укладення Угоди про асоціацію між ЄС і Великобританією, або використанням швейцарської моделі: підписанням окремих двосторонніх угод між Великобританією і державами Євросоюзу.

Експерт також підкреслив, що в разі «запуску» механізму виходу Великобританії з ЄС у довгостроковій перспективі існують певні ризики і для групи компаній, що мають свої філії в Сполученому Королівстві.

За даними Міністерства економіки Болгарії, загальний обсяг товарообігу з Великобританією складає трохи менше одного мільярда євро. Болгарія займає 8 місце серед держав ЄС за обсягами експорту в Великобританію, і 16 місце за показниками імпорту британських товарів і послуг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-