Франція підтвердила, що не визнає анексії Криму

Франція підтвердила, що не визнає анексії Криму

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Франції вкотре підтвердило, що офіційний Париж не визнає анексії Росією українського Криму.

Про це повідомив офіційний представник МЗС Франції Ромен Надаль.

На прес-конференції в Парижі речник МЗС, відповідаючи на запитання про повідомлення щодо планованих відвідин групою французьких парламентарів Росії, а також окупованого Криму, заявив: «Позиція Франції чітка й незмінна: разом із Європейським союзом і всією міжнародною спільнотою Франція не визнає незаконної анексії Криму».

При цьому, мовиться в повідомленні на сайті МЗС, речник звернув увагу на те, що будь-які ініціативи, спрямовані на відхід від цієї позиції, небажані і ні в якому разі ні до чого владу Франції не зобов’язують.

Щодо зустрічі міністрів закордонних справ України Павла Клімкіна і Франції Жана-Марка Еро, яка відбулася в понеділок, речник коротко сказав, що міністри обговорювали виконання мінських домовленостей і двосторонні відносини.

Про наступну зустріч у «нормандському форматі» він заявив, що дата такої зустрічі буде залежати від поступу у виконанні мінських домовленостей.

Раніше низка ЗМІ повідомила, що кілька французьких депутатів на чолі з Тьєррі Маріані можуть знову відвідати окупований Крим 31 липня. Парламентарії начебто збираються на півосторів «на запрошення керівництва міста та командування Чорноморського флоту».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-