Росія вичерпає резервний фонд бюджету наступного року - Мінфін

Росія вичерпає резервний фонд бюджету наступного року - Мінфін

Укрінформ
Міністерство фінансів Росії збирається в 2017 році повністю витратити Резервний фонд та ще понад 1,7 трильйона рублів з Фонду національного добробуту.

Про це пише РБК.

Згідно з матеріалами до бюджету на 2017-2019 роки, які опинилися розпорядженні інформагентства, Росія витратить залишок Резервного фонду в 2017 році і почне витрачати Фонд національного добробуту, який за три роки скоротиться майже на 1,75 трильйона рублів, одночасно збільшивши запозичення на внутрішньому ринку, щоб звести кінці з кінцями. Внутрішні запозичення зростуть майже в п'ять разів - з 300 мільярдів рублів в 2016 році до 1,44 трильйона рублів в 2019 році.

Всього в Резервному фонді, який Мінфін другий рік активно використовує для латання дір у скарбниці, залишилося 2,46 трильйона рублів.

Газета «Відомості» також повідомила, що уряд схвалив пропозицію Мінфіну на три роки заморозити витрати федерального бюджету. З урахуванням інфляції витрати бюджету в реальному вираженні знизяться приблизно на 20%.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков в свою чергу заявив, що Кремль визнає необхідність «упорядкування бюджету в бік його оптимізації за низкою статей і витрат, щоб відповідати тим економічним реаліям, в яких живе країна».

Раніше міністерство фінансів РФ неодноразово попереджало, що при збереженні поточних цін на нафту Резервний фонд буде вичерпано в 2017 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-