У причетності до теракту в Стамбулі звинувачують ще 11 росіян

У причетності до теракту в Стамбулі звинувачують ще 11 росіян

Укрінформ
З 17 нових затриманих у справі щодо скоєння теракту в стамбульському аеропорту Ататюрка 11 є громадянами Росії.

Про це повідомляє агенція AFP з посиланням на Dogan.

Їх підозрюють у членстві в озброєній терористичній організації. Кількість обвинувачених у зв'язку з терактом в аеропорту зросла до 30 осіб.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що серед підозрюваних є уродженці Дагестану. Також він вважає, що теракт було здійснено ісламістами, хоча жодна організація досі не взяла на себе відповідальність за нього.

«Напад було вчинено як частину операції «Ісламської держави» і він містить ознаки її методів», – цитує президента Hurriyet.

Зранку лідер Чечні Рамзан Кадиров опублікував прізвища чеченських терористів, які переховуються на території Туреччини і попросив Ердогана прийняти рішення щодо повернення їх назад, до Чечні.

«Якщо турецькій владі потрібні дані про терористів, я ще раз їх називаю. Записуйте! Тархан Газіев, Ахмад Умаров, Ахмад Патаев, Ширвани Басаєв, Махран Саїдов, Різван и Усама Якубови, Асланбек Вадалов, Мовсар Чатаєв, Хаді Аласханов, Рустам Наурбаєв, Ширвані Басаєв, та їх ідейний наставник Мовладі» – написав Кадиров у Instagram.

Нагадаємо: 28 червня в міжнародному аеропорту Стамбула імені Ататюрка було здійснено кілька атак, які влаштували терористи-смертники. За офіційною інформацією нападників було троє. Вони силою намагалися пройти до зали міжнародного аеропорту. У сутичці з офіцерами безпеки сталась стрілянина, після чого пролунали вибухи.

За останньою інформацію внаслідок теракту загинули 43 особи, 239 дістали поранення. Зауважується, що більшість загиблих є громадянами Туреччини, але іноземці серед них також є.

Відповідальність за напад поки не взяла на себе жодна організація. Турецька поліція підозрює, що до вибухів причетна «Ісламська держава».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-