МЗС Франції назвав протизаконними наміри своїх депутатів їхати в Крим

МЗС Франції назвав протизаконними наміри своїх депутатів їхати в Крим

Укрінформ
Офіційний Париж назвав намір французьких парламентаріїв відвідати окупований Росією український півострів Крим «протизаконною ініціативою», яка немає «нічого спільного з позицією МЗС Франції, Євросоюзу та усього міжнародного співтовариства».

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив офіційний представник МЗС Франції Ромен Надаль.

«Позиція Франції чітка та послідовна: спільно з Європейським союзом й усім міжнародним співтовариством, Франція не визнає незаконну анексію Криму. Усі ініціативи спрямовані на відхід від цієї позиції є протизаконними і не мають жодного відношення до зобов’язань французької влади», - заявив французький дипломат.

Раніше низка ЗМІ повідомила, що кілька французьких депутатів на чолі з Тьєррі Маріані можуть знову відвідати окупований Крим 31 липня. Парламентарії начебто збираються на півосторів «на запрошення керівництва міста та командування Чорноморського флоту».

Як відомо, Тьєррі Маріані залишається одним з основних прихильників російського політичного режиму на чолі з Путіним у Національних зборах Франції та в ПАРЄ. У квітні 2016 року Маріані виступив автором скандальної резолюції за скасування санкцій ЄС проти Росії у Національних зборах Франції. Торік у кінці липня очолювана ним делегація з десяти парламентаріїв відвідала окупований Крим. У зв’язку з чим 30 липня 2015 року СБУ заборонила їм усім на три роки в'їзд в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-