Британські депутати закликають розширити санкції проти РФ

Британські депутати закликають розширити санкції проти РФ

Укрінформ
Сприяти розширенню санкцій ЄС відносно Росії і поширенню їх на ширше коло представників російських владних структур пропонують британські парламентарі.

Про це повідомляють "Ведомости".

"Відповідна рекомендація (про розширення антиросійських санкцій - ред.) міститься у доповіді оборонного комітету парламенту Великобританії щодо Росії, опублікованій напередодні саміту НАТО, який пройде 8-9 липня у Варшаві", - йдеться у повідомленні.

У документі зазначається, що, хоча санкції завдали Росії економічного збитку, "вони не зменшили російські військові інвестиції й експансію". У зв'язку з цим автори доповіді закликають уряд розглянути питання про поширення візових обмежень на велику частину російського керівництва. При цьому автори вказують, що здатність Лондона домагатися розширення санкцій повинна розглядатися в контексті Brexit.

Голова комітету Джуліан Льюіс зазначає в доповіді, що НАТО і Велика Британія були захоплені зненацька російським втручанням в Україні. Льюїса непокоїть, що Росія перестала бути пріоритетом Великої Британії з часів холодної війни і досвід Лондона до оцінки викликів, які може представляти Москва, залишає бажати кращого.

Британські парламентарії наполягають на необхідності "визнати масштаби російської ремілітаризації" і рішуче реагувати на неї, а також на оцінці актуальності договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності 1987 р. у світлі припущень про те, що Росія порушила його. При цьому в регіонах, де інтереси Москви і Лондона збігаються, як у випадку протистояння "Ісламській державі" й "Аль-Каїді", допускається співпраця.

Оборонний комітет пов'язує в один ланцюг такі події, як російські кібератаки в Європі, а також порушення територіальної цілісності Грузії та України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-