Експерт прогнозує складні переговори Ради НАТО-Росія

Експерт прогнозує складні переговори Ради НАТО-Росія

Укрінформ
Переговори на Раді НАТО-Росія про взаємне використання транспондерів військовими літаками під час польотів над нейтральними водами зіткнуться з технічними складнощами, особливо з російського боку.

Про це розповів кореспондентові Укрінформу на святкуванні Дня незалежності США в резиденції посла в Москві російський військовий експерт Павло Фельгенгауер.

«Що стосується взаємин України і НАТО, то якихось важливих заяв на Варшавському саміті на цю тему я не чекаю. Все потрібне тут було сказане напередодні. А ось на подальшому засіданні ради НАТО-Росія багато чого чекають від переговорів з приводу транспондерів. Але і тут не все так просто», - пояснює Фельгенгауер.

За його словами, технічно реалізувати пропозиції Росії щодо використання на військових літаках РФ і НАТО транспондерів для взаємного упізнавання під час польотів над нейтральними водами буде непросто. Причому, насамперед, з російського боку.

«Отже і тут – більшою мірою це слова, розмови, красива картинка, як і в історії із відносинами, що нестримно відновлюються з Туреччиною», - зазначив військовий експерт.

Нагадаємо, 8-9 липня у Варшаві пройде зустріч НАТО на вищому рівні за участю Президента України Петра Порошенка. Після саміту відбудеться зустріч Ради НАТО-Росія.

Повний репортаж про святкування Дня незалежності США у резиденції американського посла в Москві буде опубліковано пізніше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-