Саркозі залишає посаду голови партії заради президентських перегонів

Саркозі залишає посаду голови партії заради президентських перегонів

Укрінформ
Колишній президент Франції Ніколя Саркозі заявив про наміри перемогти у партійних праймеріз, щоб стати єдиним кандидатом від правоцентристської партії "Республіканці" на виборах президента 2017 року.

Для цього, згідно зі статутом партії, йому потрібно буде у серпні залишити посаду голови "Республіканців", пише французьке видання Les Echos

"Саркозі зробив крок, який наблизив його до участі у праймеріз. Оскільки, за його словами, це була (у вихідні дні) його остання національна рада (партійна рада) у якості голови "Республіканців" перед партійними перегонами цієї осені. Бо Ніколя Саркозі, відповідно до статуту партії, повинен піти у відставку наприкінці серпня, щоб стати офіційним кандидатом на праймеріз", - пише видання.

ЗМІ нагадує, що на партійних праймеріз в листопаді Саркозі змагатиметься з 13 опонентами-республіканцями, які також вже оголосили про своє висунення. Його головними суперниками будуть колишні прем'єр-міністри Ален Жюппе та Франсуа Фійон і популярний французький політик Бруно Ле Мер.

Переможець праймеріз опозиційної правоцентристської партії боротиметься за президентське крісло з Марін Ле Пен з Національного фронту й кандидатом від соціалістів, яким, на думку експертів, стане Олланд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-