ЄС гальмує безвіз для України через негативний досвід Західних Балкан - експерт

ЄС гальмує безвіз для України через негативний досвід Західних Балкан - експерт

Укрінформ
Негативний досвід зловживання безвізовими режимами громадянами країн регіону Західних Балкан змушує Євросоюз ретельніше ставитися до скасування візових вимог іншим третім країнам.

Таку думку висловила генеральний секретар Європейської ініціативи стабільності (ESI) Александра Штігльмайєр на міжнародній конференції на тему міграційної політики України у понеділок у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні ситуація для України є складною. Це спричинено чотирма проблемами. По-перше, спочатку успішний досвід візової лібералізації для країн Західних Балкан перетворився на проблему через значне зростання кількості шукачів притулку в ЄС із цих країн. Минулого року таких осіб було 127 тисяч. І, що є знаковим, лише дуже незначна кількість цих прохань були задоволені. Адже на Балканах немає політичних переслідувань та масових порушень прав людини", - розповіла експерт.

Окрім проблеми зловживання візовою лібералізацією, що викликає занепокоєння у європейців у частині скасування візових вимог для українських громадян, Штігльмайєр відзначила міграційну кризу, велику кількість внутрішньо переміщених осіб в Україні, а також війну на сході нашої держави.

Водночас експерт наголосила, що Україна обов'язково, раніше або пізніше, отримає безвізовий режим з ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-