Російський мільярдер Прохоров продає свої активи в РФ

Російський мільярдер Прохоров продає свої активи в РФ

Укрінформ
Група «Онэксим» російського мільярдера Михайла Прохорова продає всі активи, що їй належать.

Про це «Ведомостям» розповіли два співрозмовники в структурах групи, людина, яка отримувала пропозицію про придбання деяких активів, людина, яка знає про це від співробітників групи, і знайомий Прохорова.

«Онэксим» шукає покупців сам, без посередників, говорить один з них.

14 квітня, у день прямої лінії з Володимиром Путіним, ФСБ провела в структурах «Онэксим» обшуки. Центр громадських зв'язків ФСБ назвав їх оперативними заходами».

Як повідомлялося, джерела з оточення мільярдера Прохорова заявляли що російська влада чинить на нього серйозний тиск: підприємця змушували продати холдинг РБК, що належить йому, або змінити його керівництво.

Пізніше голового редактора газети «РБК» Максима Солюса було звільнено із займаної посади. Про відхід з холдингу заявили також головний редактор РБК Роман Баданін та шеф-редактор Єлизавета Осетинська.

Причиною можливого продажу видання російські ЗМІ називали публікації в РБК про ймовірну дочку президента РФ Володимира Путіна Катерину Тихонову. А також про розшук зятя президента РФ - Кирила Шамалова - доларового мільярдера.

Ще пізніше співрозмовники «Ведомостей» в уряді Росії, а також в холдингу РБК і групі "Онэксим" повідомили, що кадрові зміни в РБК - відповідь на роздратування чиновників адміністрації президента РФ з приводу висвітлення подій на Сході України і "Панамських документів".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-