Експерт з РФ: Діяльність Россільгоспнагляду зводиться до залякування

Експерт з РФ: Діяльність Россільгоспнагляду зводиться до залякування

Укрінформ
Керівник Лабораторії хімії харчових продуктів ФГБУН назвав маячнею дані Россільгоспнагляду про експертизу щодо виявлення фальсифікату молока і сметани.

Про це 4 липня пише Коммерсантъ.

Нагадаємо, що згідно з цими даними в молоко підмішують крейду, соду, вапно та гіпс, а сметану фальсифікують за допомогою рослинних масел і соєвих білків.

«Россільгоспнагляд — це цікава організація, якій треба би, за великим рахунком, зайнятися контролем тваринництва, а не кінцевої продукції. Тому що це сфера відповідальності Росспоживнагляду, який надає дещо інші цифри. Я вважаю цю заяву маячнею», — сказав керівник лабораторії «Федерального дослідного центру харчування, біотехнології та безпеки їжі» Володимир Бессонов.

За його словами, наявність кальцію в молоці не означає, що там є крейда. Наявність фосфатів теж не означає, що там є крейда, тому що фосфати присутні у молоці природно.

«Так що все залежить від того, як трактувати отримані результати. Незрозуміло, навіщо було публікувати такий варіант. Щоб залякати народ? Так він і так заляканий... Коли я приходжу в магазин, то в моєму кошику, до речі, виявляється 100% фальсифікованої продукції», - говорить експерт.

Він зазначив, що критерії фальсифікації можна визначати по-різному.

«Я ось купую жирові продукти, в яких змішаний молочний жир та олія. Тому що знаю, що це корисніше, але з точки зору пересічної людини — це фальсифікат», - підсумував Бессонов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-