Качинський закликає відкинути концепцію

Качинський закликає відкинути концепцію "шкідника" Бальцеровича

Укрінформ
У Польщі слід відкинути посткомуністичну концепцію економічного розвитку екс-міністра фінансів Лешека Бальцеровича і зробити ставку на план нинішнього міністра розвитку РП Матеуша Моравецького.

Про це під час суботнього конгресу "Права і Справедливості" (PiS) заявив лідер партії Ярослав Качинський, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Польщі.

"Ми повинні остаточно відкинути нещасливу концепцію шкідника Бальцеровича, зробити ставку в економіці на міністра Моравецького", - наголосив Качинський, який є єдиним кандидатом на переобрання на посаду лідера політсили.

Він підкреслив, що метою PiS є перебудова суспільного життя у напрямі "нового перерозподілу матеріальних благ". За його словами, це буде остаточним відкиданням ідей Бальцеровича.

Качинський також підкреслив, що партія впевнено реалізовує свої передвиборчі обіцянки і має всі шанси на перемогу в наступних виборах.

Зазначимо, що Бальцерович останнім часом нищівно критикує уряд PiS і його концепцію економічного розвитку, називаючи її безвідповідальною та утопічною для країни.

Натомість у PіS наголошують, що "шокова терапія" Бальцеровича в економіці Польщі кінця 80-х років минулого століття призвела до різкого зубожіння широких верств населення Польщі.

В лютому цього року у Польщі було представлено "план Моравецького". Він включатиме п’ять основних елементів: реіндустріалізацію, розвиток інноваційних фірм, капітал для розвитку, експансію за кордоном, а також соціальний і територіальний розвиток. Своїм першочерговим завданням Моравецький назвав підняття рівня ВВП країни. Він зазначив, що в результаті реформ до 2030 року Польща повинна наздогнати середній ВВП по ЄС, а в 2040 році випередити середній показник у Євросоюзі на 12,8%.

Бальцерович зараз є головою групи стратегічних радників в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-