Франція успішно запустила балістичну ракету з підводного човна

Франція успішно запустила балістичну ракету з підводного човна

Відео
Укрінформ
Франція здійснила успішний запуск стратегічної балістичної ракети М51 з атомного підводного човна (ПЧАРБ) класу Le Triomphant.

Напередодні вранці ракета успішно залишила пускову установку і, виконавши завдання, самоліквідувалася на відстані 25 км від узбережжя Бретані (північ Франції), повідомили власному кореспонденту Укрінформу в міністерстві оборони Франції.

"Міністр оборони Жан-Ів Ле Дріан висловив задоволення успішним запуском стратегічної балістичної ракети M51 з пускової установки, що розміщена на атомному підводному човні класу Le Triomphant, цієї п'ятниці, 1 липня, о 9:18 в затоці Одьєрно (департамент Фіністер)", - зауважили в міністерстві.

За даними оборонного відомства, запуск та політ ракети відстежувався упродовж усієї фази польоту за допомогою випробувального центру Генеральної дирекції з озброєння (DGA) та обладнання випробувального центру Монж, що відповідає за зону Північної Атлантики, і розташований на відстані кількох сотень кілометрів від узбережжя країни. 

"Випробування ракети, як зазвичай, проводилося без ядерного заряду і в суворій відповідності до міжнародних зобов'язань Франції", - підкреслили у міністерстві, додавши, що у такий спосіб країна підтвердила оперативний потенціал загальної системи озброєння ПЧАРБ класу Le Triomphant і продемонструвала переваги Франції у галузі високих технологій.

У міністерстві також нагадали, що ракетами М51 сьогодні озброєні три з чотирьох атомних підводних човнів новітнього покоління пускових установок SNLE-NG. Оснащення усього підводного флоту стратегічними ракетами М51 Франція планує завершити до кінця десятиліття.

Відео із запуском ракети М51 з підводного положення човна виклало на своїй сторінці місцеве французьке видання Оuest-France:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-