Росія виділила гроші на боротьбу з

Росія виділила гроші на боротьбу з "росієфобією"

Укрінформ
Міністерство культури Росії оголосило конкурс на написання науково-дослідницької роботи на тему протидії світовій «росієфобії/дерусифікації».

Техзавдання розміщене на офіційному порталі держзакупівель РФ.

«Актуальним для Росії викликом є посилення росієфобського дискурсу на сучасному історичному етапі. Суттєво посилюється риторика щодо Росії західного політичного істеблішменту», - йдеться в документі.

Тема замовленої науково-дослідної роботи визначена наступним чином: "Технології культурної дерусифікації (росієфобії) та державно-управлінські відповіді на виклик". В технічному завданні до закупівлі йдеться, що мета роботи - виявлення факторів «культурної дерусифікації Росії (росієфобії), у тому числі в світі» і формування державно-управлінських пропозицій щодо протидії «інформаційним потокам і іншим впливам».

У роботі повинні бути досліджені «феномени фобій», розглянуто «феномен росієфобії в контексті світових фобійних систем», виявлено росієфобські компоненти у викладанні історії та дано опис культурних складових історичних агресій проти Росії. В результаті дослідження повинні бути отримані практичні рекомендації протидії дерусифікації і росієфобії як у Росії, так і в світі.

Загальна вартість держконтракту - 1,9 мільйона рублів. Заявки на участь у конкурсі будуть прийматися до 25 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-