Пів-Німеччини боїться

Пів-Німеччини боїться "кримського сценарію" у Балтії

Опитування
Укрінформ
Половина громадян Німеччини вважає ймовірним військове вторгнення Росії у країни Балтії.

Про це йдеться у результатах опитування соціологів YouGov, повідомляє Німецька хвиля.

Зокрема, у вірогідність військового втручання Росії в Естонію, Латвію чи Литву за сценарієм анексії українського Криму вірить 49 відсотків німців, тоді як лише дев'ять відсотків підтримують наміри уряду ФРН направити туди сотні солдатів федеральної армії. Не вірять у можливість агресії з боку Москви біля третини респондентів - 30 відсотків.

При цьому 64 відсотки опитаних підтримали слова міністра закордонних справ Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра, який виступив проти політики НАТО щодо залякування Росії на східних кордонах Альянсу. "Не варто загострювати ситуацію брязканням зброєю та бойовими гаслами", - заявив глава МЗС у колонці для Bild am Sonntag.

Водночас у НАТО заявляли, що блок не зможе захистити країни Балтії у разі нападу Росії. Зокрема, командувач збройних сил США у Європі генерал-лейтенант Фредерік Бен Годжес у інтерв'ю Die Zeit 22 червня сказав: "Росія змогла б захопити балтійські держави швидше, ніж ми би там опинились для того, щоб їх захистити".

Саміт НАТО, який відбудеться 8-9 липня у Варшаві, повинен вирішити питання щодо відправки чотирьох додаткових батальонів у Польщу та Балтію. Планується, що Берлін командуватиме збройним загоном, що дислокується у Литві.

Фото: Bundeswher

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-