В Росії вводять

В Росії вводять "податок на Google"

Укрінформ
Раду Федерації РФ схвалив законопроект про так званий "податок на Google". Згідно з законопроектом, зарубіжні компанії, які продають електронний контент в Росії, будуть зобов'язані платити податок на додану вартість 

Нова норма почне діяти з 1 січня 2017 року, ставка ПДВ - 18 відсотків, повідомляє "Медуза".

"До послуг, оподатковуваних ПДВ, відноситиметься надання через інтернет прав на використання програм для комп'ютерів, у тому числі ігор і баз даних. До них також відноситиметься надання рекламних послуг в інтернеті... послуг з підтримки електронних ресурсів, надання доменних імен і послуг хостингу, надання прав на використання електронних книг, музичних творів, графічних зображень і відео", - йдеться у повідомленні.

Держдума РФ ухвалила в остаточному читанні законопроект про "податок на Google" 15 червня. Його автори вважають, що на сьогоднішній день іноземні інтернет-компанії мають перевагу перед російськими, оскільки не платять в Росії ПДВ.

Президент РФ Володимир Путін у лютому 2016 року розпорядився розробити поправки, які забезпечили б рівні умови роботи інтернет-компаній у Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-