Британські депутати вимагають повторного референдуму щодо Brexit

Британські депутати вимагають повторного референдуму щодо Brexit

Укрінформ
Двоє британських депутатів розпочали формальні кроки з метою проведення повторного референдуму щодо членства Великобританії у ЄС, наполягаючи на потребі погодити із виборцями умови виходу країни із Євросоюзу.

Про це повідомляє Reuters.

«Громадяни Великобританії мусять висловити свою згоду із умовами виходу країни з ЄС, і, у випадку їх невдоволення, мати змогу вимагати, аби Об’єднане Королівство залишалося членом Євросоюзу», - йдеться у офіційному повідомленні, переданому до парламенту депутатом від опозиційної Робітничої партії Жерентом Дейвісом.

Своєю чергою депутат від Уельської партії зареєстрував у парламенті законопроект, який наголошує на тому, що майже 4 млн громадян підтримали петицію щодо проведення повторного референдуму.

Зазначимо, що офіційне повідомлення не має формальної сили для оголошення повторного референдуму, але передбачає процедуру збору підписів законодавців для винесення питання на обговорення.

«За словами Дейвіса, він очікує зібрати більше сотні підписів законодавців, що, на його переконання, буде достатньо для початку серйозної дискусії», - наголошує Reuters.

Нагадаємо: минулого тижня більшість тих, хто взяв участь у референдумі у Великобританії, проголосували за вихід Об’єднаного королівства зі складу ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-