Лідери ЄС обговорять виконання Мінських домовленостей – Туск

Лідери ЄС обговорять виконання Мінських домовленостей – Туск

Укрінформ
Незважаючи на головну увагу до Brexit, питання імплементації Мінських домовленостей буде у порядку денному саміту Євросоюзу 28-20 червня.

Про це заявив перед початком засідання у вівторок президент Європейської ради Дональд Туск, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Ангела Меркель і Франсуа Олланд поінформують нас про оцінки імплементації Мінських домовленостей», - зазначив Туск.

Водночас головним питанням на засіданні Європейської ради буде питання Brexit, тобто процесу виходу Великої Британії з ЄС. У перший день саміту глави держав та урядів заслухають британського прем’єр-міністра Девіда Кемерона про результати референдуму та ситуацію у країні. У середу лідери 27 країн-членів ЄС обговорять, але вже без Великої Британії, політичні наслідки виходу країни із Співтовариства та подальші кроки заради зміцнення європейської єдності.

«Європа готова розпочати процес розлучення (з Великою Британією – ред.) навіть сьогодні. Звичайно, без ентузіазму. Це не той сценарій, який би бажаємо», - наголосив Туск.

Окрім цього, європейські лідери обговорять міграційну кризу, нову Глобальну стратегію зовнішньої і безпекової політики ЄС, поглиблення відносин з НАТО, а також блок економічних питань.

Як повідомляв Укрінформ, за результатами референдуму 23 червня у Великій Британії про те, чи залишатися країні у складі Європейського союзу, прихильники Brexit – виходу Британії з ЄС – набрали 51,9% голосів; 48,1% громадян виступили за залишення у складі ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-