Французи знову мітингують проти закону про працю

Французи знову мітингують проти закону про працю

Укрінформ
Противники законопроекту про працю знову вивели французів на паризькі вулиці, у той час, як Сенат Франції обговорюватиме цей важливий документ.

Нова маніфестація розпочала свою ходу о 15:00 за Києвом з площі Бастилії у напрямку площі Італії, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

Столична префектура мобілізувала близько 2,5 тис. правоохоронців для підтримання правопорядку під час демонстрації. Правоохоронцям надані дуже жорсткі та чіткі інструкції.

Основними організаторами демонстрації виступили сім найбільших французьких профспілок CGT, FO, Solidaires, FSU, l'Unef, l'UNL та FIDL.

Влада заявила про заплановані переговори з профспілковими лідерами. Зокрема, прем’єр-міністр Франції Мануель Вальс та міністр праці країни й автор законопроекту про трудову реформу Міріам Ель Комрі зустрінуться з представниками профспілок ВКТ, CFDT, FO і CFTC, CFE-CGC та найбільшого об’єднання роботодавців Франції MEDEF у середу та четвер.

Демонстрація противників законопроекту збігатиметься з обговореннями його положень у Сенаті Франції, які повинні розпочатися о 17:30 за Києвом. «Закінчення розгляду поправок до Закону про працю. Голосування по всьому тексту 28 червня», - йдеться на офіційній сторінці Сенату Франції у Твіттер.

Минулої п’ятниці Сенат завершив обговорення окремих положень законопроекту, розробленого з метою введення нових свобод та засобів захисту підприємців та їхніх активів.

Минулого четверга найбільші профспілки Франції, що протестують проти реформи трудового законодавства, отримали дозвіл і розпочали демонстрацію за маршрутом, запропонованим префектурою поліції. Спочатку МВС Франції відмовило учасникам протесту в узгодженні акції через неможливість забезпечити безпеку демонстрантів з огляду Чемпіонат Європи з футболу.

Нагадаємо, що у Франції з березня тривають протести проти реформи трудового законодавства. Практично кожна акція закінчується зіткненнями окремих радикалів з поліцією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-