У Франції з 1 липня заборонять пластикові пакети

У Франції з 1 липня заборонять пластикові пакети

Укрінформ
Одноразові пластикові пакети, які покупці часто використовують у французьких супермаркетах, аптеках, на базарах та інших місцях торгівлі, офіційно заборонені з 1 липня.

Французька влада забороняє використовувати поліетиленові пакети товщиною менше 50 мкм, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Міністерство екології Франції видало постанову, яка забороняла ще з 1 січня використання в універмагах та супермаркетах на території країни одноразових поліетиленових пакетів. Але після консультацій з підприємцями було ухвалено рішення про перенесення терміну уведення постанови на півроку", - зазначили у міністерстві.

Покупці зможуть придбати або багаторазові пластикові пакети товщиною більше 50 мкм, або пакети з паперу. Багато французьких магазинів відмовилися від одноразових пластикових пакетів ще до вступу в дію цього розпорядження. Міністерська постанова є реакцією на вимогу Європейської Комісії.

Очікується, що через півроку, у січні 2017 року, під заборону потраплять і пластикові пакети в різних відділах супермаркетів, в які, наприклад кладуть фрукти, овочі або сир. Дозволені будуть тільки пакети з певним вмістом матеріалів рослинного походження (наприклад, картопляного і кукурудзяного крохмалю), які можна утилізувати природнім шляхом. Одноразові пластикові пакети розкладаються від 100 до 400 років.

Як повідомлялося, заборона на використання одноразових поліетиленових пакетів у магазинах також прописана у спеціальному законі про енергетичний перехідний період, який було ухвалено ще торік у серпні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-