Повінь у Західній Вірджинії: вже понад 20 загиблих

Повінь у Західній Вірджинії: вже понад 20 загиблих

Укрінформ
Число жертв повені в Західній Вірджинії зросло до 23 осіб

Про це повідомляє інформагентство АР.

"Повінь затопила південний схід штату Західна Вірджинія, ставши лихом, яке забрало життя щонайменше 23 людей", - йдеться у повідомленні.

За попередніми даними, рівень опадів за ці дні місцями сягнув  230 мм, що майже удвічі перевищує місячну норму. Місцева влада стверджує, що пошкоджено понад сто житлових будинків, знеструмлені десятки тисяч осель.

Влада штату організовує інтенсивні рятувально-пошукові роботи, залучивши підрозділи Національної гвардії.

Пошуки ускладнює суттєво зруйнована інфраструктура. "Дороги зруйновані, мости змило, будинки згоріли", - цитує агентство шерифа одного з найбільш постраждалих округів Грінбрайр.

Кілька ділянок шосе зараз просто відсутні, дорожнє покриття відшаровується, "як шкірка банана". Навіть рятувальники стверджують, що не бачили нічого подібного раніше.

Губернатор штату Ерл Рей Томблін оголосив надзвичайний стан та видав розпорядження про мобілізацію півтисячного резерву Національної гвардії. У розмові з журналістами він зазначив, що хотів облетіти постраждалі райони, але не зміг, оскільки всі літаки та гелікоптери, підпорядковані штату, наразі залучені до пошуково-рятувальних робіт. 

Фото: bykvu.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-