Ердоган пов'язав Brexit c ісламофобією і звинуватив ЄС у подвійних стандартах

Ердоган пов'язав Brexit c ісламофобією і звинуватив ЄС у подвійних стандартах

Укрінформ
Європейські політики виявилися не в змозі боротися зі зростаючою ксенофобією і антімігрантськими настроями - так в Анкарі прокоментували підсумки референдуму в Британії.

Про це повідомляє BBC.

Перспектива вступу Туреччини в ЄС стала ще більш примарною на тлі кампанії за вихід Британії з ЄС і зростання популярності правих сил в Європі, заявила влада Туреччини.

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган вважає, що затягування переговорного процесу щодо входження Туреччини в ЄС пояснюється ісламофобією. Лідер Туреччини звинуватив ЄС у подвійних стандартах і попередив, що після Британії про вихід з Євросоюзу можуть заявити і інші держави.

"Якщо ці суперечності в ЄС збільшаться і процес буде йти в цьому напрямку, через короткий час [Євросоюзу] неминуче зіткнеться з рішеннями інших країн про вихід", - заявив Ердоган.

Раніше міністр Туреччини у справах ЄС Омер Челік заявив, що кампанія за вихід Британії з ЄС була затьмарена ісламофобією і антитурецкими настроями, які підтримували відомі політики.

"Почалася фрагментація ЄС. Британія першою залишила корабель", - написав у своєму "Твіттері" віце-прем'єр Туреччини Нуреттин Джаникли.

Наприкінці травня президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявляв, що парламент країни заблокує угоду з Євросоюзом щодо вирішення міграційного кризи в Європі, якщо не буде просування у питанні введення безвізового режиму з ЄС для турецьких громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-