У Франції праві вже закликають до Frexit

У Франції праві вже закликають до Frexit

Укрінформ
Лідери французьких крайніх правих з Національного фронту привітали рішення британців про вихід з Євросоюзу та закликали провести такий же референдум у Франції.

Зокрема, лідер Національного фронту Марін Ле Пен написала про це на своїй сторінці у Тwitter.

«Перемога свободи! Як я і закликала упродовж багатьох років, тепер той же референдум для Франції та країн ЄС MЛП (Марін Ле Пен)», - написала вона.

Напередодні, виступаючи на телеканалі TF1, лідерка Національного фронту нагадала, що востаннє французи були опитані щодо виходу з ЄС 11 років тому, і останнє слово залишилося за правими та лівими політиками. «Це було 11 років тому, коли французів опитували, і їх останнє слово було віддано UMP (Союз за народний рух – правоцентристська партія) і PS (Соціалістична партія)», - зазначила вона. «Незалежно від результату референдуму у Великій Британії, ЄС тріщить по швах», - додала Ле Пен.

Віце-президент Національного фронту Флоріан Філіппо, у свою чергу,  також висловив свою радість. «Ми дуже задоволені, спочатку за англійців, які зробили цей демократичний вибір, а потім за майбутнє нашої країни, тому що я думаю, що це насправді означає кінець Європейського Союзу і народження Європи, заснованої на реаліях», - заявив він ЗМІ, додавши, що французи повинні також прийти на такий же референдум.

Племінниця лідера Нацфронту, депутат департаменту Воклюз Марешаль-Маріон Ле Пен, у свою чергу, написала у Тwitter (https://twitter.com/Marion_M_Le_Pen) про референдум. «Від #Brexit до #Frexit: Зараз настав час, щоб імпортувати демократію до нашої країни. Французи повинні мати право вибору», - написала вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-