Туск заявив, що решта ЄС налаштована на єдність

Туск заявив, що решта ЄС налаштована на єдність

Укрінформ
Після виходу Великої Британії з Євросоюзу лідери решти 27 країн-членів домовилися рішуче зберігати свою єдність.

На цьому наголосив Президент Європейської ради Дональд Туск у своїй екстреній заяві у п’ятницю зранку у зв’язку з рішенням британців вийти із ЄС, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Упродовж попередніх декількох днів я мав розмови з усіма лідерами ЄС про Brexit, включаючи прем’єр-міністрів, президентів та керівників інституцій ЄС. Сьогодні від імені 27 лідерів я можу сказати, що ми рішуче налаштовані зберігати нашу єдність на рівні 27-ми. Для усіх нас Євросоюз є засадою для нашого спільного майбутнього», - наголосив Президент Європейської ради.

Він вважає, що результати референдуму і подальші процедури виходу Британії не спричинять правового вакууму, адже в ЄС готувалися до такого драматичного сценарію.

Туск також нагадав, що всі процедури виходу Великої Британії з ЄС чітко прописані у відповідних угодах.

Президент Європейської ради також повідомив, що скликає 27 лідерів країн-членів на неформальну зустріч у рамках саміту ЄС, який пройде 28-29 червня.

«Я запропонував лідерам провести широку дискусію щодо майбутнього Євросоюзу», - сказав Туск.

У Британії у п’ятницю зранку завершується підрахунок голосів, поданих на референдумі 23 червня про те, чи залишатися країні у складі Європейського Союзу. Прихильники Brexit – виходу Британії з ЄС – лідирують з 52% голосів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-