Російських важкоатлетів можуть відсторонити від Олімпіади-2016

Російських важкоатлетів можуть відсторонити від Олімпіади-2016

Укрінформ
На засіданні Виконавчої ради Міжнародної федерації важкої атлетики (IWF), яке відкрилося 22 червня в Тбілісі, російських важкоатлетів попередили, що їх можуть відсторонити від участі в Олімпіаді-2016 у разі нових позитивних результатів тестів на допінг.

Повідомлення про це розміщено на сайті IWF.

Міжнародна федерація важкої атлетики (IWF) заявила, що тих спортсменів з Росії, Білорусії і Казахстану, у яких після повторної перевірки допінг-проб, взятих на олімпіадах 2008 і 2012 років у Пекіні і Лондоні та чемпіонаті світу в США 2015 року, будуть виявлені 3 і більше порушень, дискваліфікують на рік, і вони не зможуть брати участь в Олімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро.

Також повідомляється, що Федерація важкої атлетики Росії позбавляється двох олімпійських квот - чоловічої і жіночої - через позитивні допінг-проб у період кваліфікації перед олімпіадою. Квот були позбавлені федерації Азербайджану, Білорусії, Казахстану, Молдови, Північної Кореї, Румунії та Узбекистану.

Виконавча рада IWF також висловила своє розчарування тим, що президента Федерації важкої атлетики Росії Сергія Сирцова обрали головою антидопінгової комісії Європейської федерації важкої атлетики (EWF). З урахуванням поточних обставин рада IWF наполегливо запропонувала Європейській федерації важкої атлетики переглянути це призначення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-