У Держдепі розповіли, чого очікують від візитів Нуланд до Києва і Москви

У Держдепі розповіли, чого очікують від візитів Нуланд до Києва і Москви

Укрінформ
Нинішні візити помічника державного секретаря США Вікторії Нуланд до української і російської столиць відбуваються в продовження переговорів щодо просування повної імплементації Мінська.

Про це зазначив у середу під час брифінгу в Вашингтоні речник Державного департаменту США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"США хочуть бачити повне виконання Мінських домовленостей якомога скоріше. Це сприятиме миру та безпеці в Україні, це буде добре для відносин між Росією і Україною, а також для відносин США і союзників з Росією, якщо ми зможемо просуватися в цьому питанні", - зазначив речник Держдепу.

Він нагадав, що Вікторія Нуланд вже відвідувала Київ у квітні, а Москву в травні, та провела зустрічі з високопоставленими представниками влади. Нинішні зустрічі, за словами Кірбі, проходять "у продовження попереднього спілкування", а також зусиль, спрямованих на повну імплементацію Мінських домовленостей.

"Ми вважаємо, що дуже важливо продовжувати переговори", - підкреслив представник зовнішньополітичного відомства США.

При цьому він вкотре нагадав слова президента США Барака Обами: "Якщо Мінські домовленості будуть реалізовані, санкції (проти РФ – ред.) можуть бути скасовані".

Як раніше повідомляло агентство, Нуланд летить до Києва, а потім до Москви.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-