Пентагон підтвердив: дві ракети КНДР впали в Японське море

Пентагон підтвердив: дві ракети КНДР впали в Японське море

Укрінформ
Оборонне відомство США офіційно підтвердило невдалі пуски двох балістичних ракет середньої дальності зі східного узбережжя Північної Кореї, які впали у Японське море.

Про це повідомило інформагентство Reuters.

"Під час двох останніх запусків в Північній Кореї ракети пролетіли над Японським морем, де обидві впали", - цитує видання заяву Пентагону.

За попередньою інформацією, обидві ракети відносяться до системи балістичних ракет середньої дальності "Мусудан". Вони були запущені з району Вонсан на східному узбережжі. При цьому уточнюється, що запуск першої ракети відбувся о 20:56 за Гринвічем, другої – приблизно через дві години, о 23:03.

"Жодна ракета не становила загрози для континенту Північної Америки", - підкреслили в Пентагоні.

Водночас, Сполучені Штати рішуче засудили цей та інші північнокорейські ракетні випробування, які відбулися в порушення резолюцій Ради Безпеки ООН. У Державному департаменті США з цього приводу підкреслили, що офіційний Вашингтон має намір порушити це питання в ООН, щоб "посилити міжнародну рішучість у притягненні КНДР до відповідальності за ці провокаційні дії".

Як повідомляв Укрінформ, перші повідомлення про пуски КНДР балістичних ракет були оприлюднені за інформацією міністерства оборони Південної Кореї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-