Новий голова Нацбанку Польщі пророкує

Новий голова Нацбанку Польщі пророкує "неекономічну" катастрофу через Brexit

Укрінформ
Можливий вихід Великої Британії з ЄС значно на вплине на економіку Польщі, за винятком послаблення злотого.

Про це у вівторок в Сеймі Польщі заявив новопризначений глава національного банку РП Адам Глапінський, повідомляє кореспондент Укрінформу в Польщі.

"Я не беру це до уваги, розраховую що цього не станеться (виходу Британії з ЄС – Ред.). З економічної точки зору вплив не такий великий, окрім ситуації зі злотим. Натомість політичний і геополітичний вплив буде фатальним і навіть катастрофічним", - сказав Глапінський.

Глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський напередодні зазначив, що можливий вихід Лондона з ЄС означатиме хаос як у ЄС, так і у Великій Британії, а також послаблення системи європейської безпеки. Раніше він заявив, що заборонив своїм підлеглим вживати термін Brexit, який носить негативне значення, а рекомендував вживати слово "референдум".

Водночас заступник глави МЗС Польщі Конрад Шиманський учора наголосив, що Польща готова до можливого виходу Великої Британії з ЄС.

Референдум у Великій Британії відбудеться 23 червня. Останні соцопитування у країні свідчать, що прихильників і противників збереження членства в ЄС є приблизно порівну.

Фото: www.tvpparlament.pl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-