Ващиковський: Скільки ще форматів треба, щоб Росія дослухалася?

Ващиковський: Скільки ще форматів треба, щоб Росія дослухалася?

Укрінформ
Економічні санкції проти Росії треба продовжити принаймні на півроку.

Про це у Брюсселі заявив глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський, інформує wpolityce.pl.

"Сьогодні немає жодних сигналів, що Росія хоче виконання Мінських домовленостей. У зв'язку з цим санкції автоматично мають бути продовжені принаймні до кінця року",- сказав Ващиковський.

Він додав, що таку точку зору підтримує більшість країн ЄС.

Глава МЗС Польщі зазначив, що у Євросоюзі триватиме дискусія щодо подальшої долі санкцій проти РФ, і чи вони принесуть якийсь результат.

"Можна сподіватися на спроби послабити санкції. Але можна також сподіватися на спроби посилити санкції, аби змусити Росію виконувати Мінські домовленості", - констатував глава польської дипломатії.

Ващиковський повідомив, що найближчим часом він матиме нагоду поспілкуватися зі своїм німецьким колегою Франком-Вальтером Штайнмайєром і запитає у нього: насправді той говорив про непотрібне "брязкання зброєю" перед Росією в рамках навчань НАТО Аnakonda-2016 чи ЗМІ трохи "підігріли" це питання?

"Дивним здається те, що немає спільної німецької політики. З одного боку, частина німецького уряду направляє збройні сили на навчання до Польщі, і вони під прапором Німеччини тренуються обороняти Польщу. Було б дивно, що інший член уряду ставить це під сумнів", - зауважив Ващиковський.

"Якщо Франк-Вальтер вимагає розмов, консультацій з Росією, то нагадаю, що він є автором кількох форматів, в яких ведеться діалог з Росією: нормандського, мінського. Він сьогодні виконує функцію голови ОБСЄ, тобто він не відчуває браку можливостей спілкування з Росією. Я хотів би запитати: який ще канал співпраці чи діалогу можна створити з Росією, який би призвів до чогось позитивного?", - риторично запитав Ващиковський.

Як повідомлялося, глава МЗС ФРН Штайнмайєр в інтерв'ю тижневику Bild розкритикував навчання НАТО і партнерів Аnakonda-2016, що пройшли 7-17 червня у Польщі, визнавши їх викликом Росії. Він назвав "роковою помилкою" намір зосередити всю увагу на військових аспектах і шукати порятунку в політиці залякування Росії.

Згодом Штайнмайєр заявив, що ЗМІ "занадто спростили" його слова про хибність політики "побрязкування зброєю" щодо Росії. Він наголосив, що мав на увазі необхідність поєднання політики відлякування і ведення діалогу з РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-