КНДР заявила, що тримає «під прицілом» підводні човни і бази США

КНДР заявила, що тримає «під прицілом» підводні човни і бази США

Укрінформ
Військова база США на острові Гуам, а також американські бази підводних човнів знаходяться «під прицілом» армії Північної Кореї.

Як повідомляє РБК, про це йдеться у заяві представника Державного комітету оборони КНДР, поширеній Центральним телеграфним агентством Кореї (ЦТАК).

Заяву опубліковано у зв'язку із заходом американського атомного підводного човна Mississippi у південнокорейський порт Пусан 13 червня, а також навчаннями, проведеними на базі Андерсон, за участю стратегічних бомбардувальників В-52.

«Наш шлях до досягнення миру — це швидкий і нещадний попереджуючий удар по ворогу, який прийшов до нас, щоб потривожити мир, який нам такий дорогий», — йдеться в заяві.

Також у ньому наголошується, що США «варто знати» про можливість нанесення «ядерного контрудару КНДР — ядерної держави на сході».

На початку березня 2016 року Північна Корея вже погрожувала «превентивним ударом справедливості» США та Південній Кореї, які проводили спільні військові навчання в регіоні. У КНДР назвали навчання «явними тренуваннями ядерної війни», що загрожують суверенітету Північної Кореї, і пообіцяли «загальний наступ» у відповідь «навіть на найменші військові дії».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-