Вірджинія Радджі перемогла на виборах у Римі

Вірджинія Радджі перемогла на виборах у Римі

Укрінформ
Кандидат від правлячої Демократичної партії Італії Роберто Джакетті визнав свою поразку на виборах мера італійської столиці.

Як повідомляє BBC, не чекаючи оприлюднення підсумків голосування, він привітав з перемогою свою суперницю Вірджинію Радджі, яка представляє "Рух п'яти зірок" (Movimento 5 Stelle, M5S).

За даними екзит-полів, за Радджі віддали вдвічі більше голосів, ніж за Джакетті. Результати підрахунку 16% голосів підтвердили цю інформацію.

Це був другий тур голосування. У першому турі Вірджинія Радджи отримала понад 32% голосів. Друге місце посів Джакетті, якого підтримав прем'єр-міністр Італії Маттео Ренці.

Основною темою кампанії Радджі була боротьба з корупцією та привілеями. Вона стане першою в історії жінкою - мером Рима.

Вірджинія Радджі народилася 18 липня 1978 року в Римі, вищу юридичну освіту отримала в Третьому Римському університеті, де спеціалізувалася на авторському праві, праві інтелектуальної власності та нових технологіях. У березні 2011 року обрана до комунальної ради Риму, в 2013 році переобрана. У лютому ц.р. стала кандидатом в мери Рима від M5S - партії, яка стрімко набрала популярність за кілька років.

Вибори мера також проходять в Мілані, Турині та інших містах, де жодному з кандидатів не вдалося набрати 50% у першому турі голосування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-