Шторм у Карелії вбив 11 дітей

Шторм у Карелії вбив 11 дітей

Укрінформ
Представник Слідчого комітету Росії Володимир Маркін повідомив про загибель одного дорослого і 11 дітей на озері у Карелії.

Про це інформує ТАСС.

Представник СК повідомив, що всі загиблі входили до туристичної групи з Москви. За даними МНС, у районі НП було штормове попередження.

Маркін пообіцяв, що всі винних у загибелі дітей у Карелії притягатимуть до відповідальності.

"Усі винні понесуть покарання", - сказав він в ефірі каналу "Росія 1".

Доля чотирьох осіб залишається невідомою після НП на Сямозері. Про це ТАСС повідомили у прес-службі управління МНС Росії по республіці.

"Проводиться рятувальна операція. 36 людей врятовано: 25 знаходяться на острові, ще 11 в селищі Кудама. Доля чотирьох людей невідома", - сказала начальник прес-служби управління.

Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу за фактом загибелі 11 школярів, які потрапили у шторм під час водної екскурсії в Карелії. Як заявив  Маркін, "слідчими органами СК Росії з Республіки Карелія порушено кримінальну справу за фактом загибелі 12 осіб у результаті краху човна на озері Сямозеро у Пряжинському районі Республіки Карелія(ч.3 ст 238 КК РФ - "Надання послуг, які не відповідають вимогам безпеки, що спричинило з необережності смерть двох і більше осіб) ".

За попередніми даними, 18 червня учасники дитячого оздоровчого табору "Парк-готель Сямозеро" на човнах потрапили в шторм на водоймі. На трьох човнах знаходилися 47 дітей і 4 дорослі інструктори. "Під час походу по озеру човна перекинулися і затонули, в результаті 11 дітей і 1 інструктор загинули", - підтвердив Маркін. Нині рятувальна операція триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-