Генерал НАТО пропонує

Генерал НАТО пропонує "військовий Шенген"

Укрінформ
В Європі потрібно створити так званий військовий Шенген, аби підрозділи країн НАТО могли швидко і безперешкодно переміщатися.

Про це під час церемонії закриття військових навчань Anakonda-2016 заявив командувач сухопутних військ США в Європі генерал Бен Ходжес, інформує власний кореспондент Укрінформу в Польщі.

"Необхідною є військова Шенгенська зона, щоби союзницькі підрозділи могли пересуватися у такому самому темпі, як ми бачимо зростаючі загрози", - заявив Ходжес.

Він зазначив, що військам країн НАТО потрібно ще активно попрацювати над двома аспектами: здатністю підрозділів до пересування, а також підвищенням взаємосумісності.

"Ми намагатимемося створити багатонаціональні підрозділи, які дадуть можливість здійснювати нормальну комунікацію і щоб ніхто нам не міг в цьому зашкодити", - констатував Ходжес.

Командувач сухопутних військ США в Європі зазначив, що варто замислитися над проведенням схожих навчань на півдні Європи, наприклад поблизу Чорного моря.

"Польща дала нам ідеальний приклад, і на цій основі можна організувати схожі навчання", - наголосив Ходжес.

У навчаннях за програмою НАТО "Партнерство заради миру" Anakonda-2016, які відбувалися з 7 по 17 червня, взяли участь 31 тис. військовослужбовців з 24 країн НАТО, зокрема 12 тис. поляків, а також представники шести країн-учасниць програми, включаючи Україну.

Завдання виконувалися у повітрі, на суходолі та морі на кількох польських полігонах одночасно – Дравсько-Поморському, Жагань, Венджин і Нова Демба.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-