Анаконда-2016: мети навчань НАТО досягнули - генерал Йокс

Анаконда-2016: мети навчань НАТО досягнули - генерал Йокс

Фото
Укрінформ
На полігоні Нова Демба в Польщі завершилися навчання НАТО "Анаконда-2016", в яких приймали участь підрозділи Литовсько-Польсько-Української бригади. 

Про це інформує прес-центр Міністерства оборони України.

"Сьогодні, 17 червня, на полігоні Нова Демба, що у Польщі, відбулася церемонія завершення навчання "Анаконда-2016". До навчань, що проходили на території цього навчального центру залучалися підрозділи Литовсько-Польсько-Української бригади, механізованої бригади ЗС Угорщини, аеромобільний взвод окремої десантно-штурмової бригади ЗС України та механізований і танковий батальйони ЗС Республіки Польща", - йдеться в повідомленні.

Як зазначають у Міноборони, бригадний генерал Адам Йокс під час урочистої церемонії закриття навчання наголосив, що мети військових навчань "Анаконда-2016" досягнуто.  

"Два тижні тому, під час відкриття маневрів я озвучив ті навчальні завдання, які нам потрібно було виконати. Сьогодні я з гордістю оголошую, що ми досягнули мети військових навчань "Анаконда-2016". Ми працювали, навчалися і проживали разом, набули бажаної злагодженості дій і взаємосумісності під час майбутніх операцій", - зазначив бригадний генерал Адам Йокс.

В повідомленні також уточнюється, що тільки на полігоні Нова Демба навчалося майже 1200 військовослужбовців та цивільних працівників із п'яти країн. Зокрема, Литовсько-Польсько-Українська бригада, підрозділи ЗС США, механізований і танковий батальйони ЗС Республіки Польща, український аеромобільний взвод, рота територіальної оборони. Навчальні завдання успішно виконала і механізована бригада ЗС Угорщини.

Як відомо, "Анаконда 2016" - це командно-штабні навчання, на яких відпрацьовувалося бойове злагодження різних видів і родів військ різних країн, а також структур управління військами. "Анаконда 2016" - одні з найбільших навчань країн НАТО з часів закінчення холодної війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-