Глава Пентагону: США і НАТО не припинять підтримувати Україну

Глава Пентагону: США і НАТО не припинять підтримувати Україну

Укрінформ
Глава Пентагону Ештон Картер висловив позитивну оцінку започаткованому в Україні процесу всеосяжних реформ у галузі оборони та наголосив, що США і НАТО не залишать країну без підтримки.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Пентагону за результатами зустрічі Картера з міністром оборони України Степаном Полтораком в середу в Брюсселі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Картер висловив міністру Полтораку позитивну оцінку у зв'язку із започаткуванням амбітної програми всеосяжних реформ у сфері оборони та підтвердив прихильність США й надалі підтримувати Україну – як на двосторонній основі, так і в рамках НАТО", - зазначили в американському оборонному відомстві.

При цьому в Пентагоні підкреслили, що реформи допоможуть Україні краще забезпечити власну безпеку та підвищити ефективність оборонної галузі загалом.

Міністри також обговорили агресію Росії на сході України.

"Картер підкреслив, що Сполучені Штати разом зі своїми союзниками залишаються прихильними повній імплементації Мінських угод за підтримки суверенітету й територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів", - зазначається в повідомленні.

Крім того, глави оборонних відомств обговорили надання Сполученими Штатами підтримки Україні в галузі безпеки. У цьому зв'язку в Пентагоні нагадали, що американська сторона виділила понад $600 млн у 2014 році, включаючи навчальні програми зі зміцнення оборонних можливостей України, обладнання для підтримки оперативних потреб українських сил безпеки, а також потужні консультативні зусилля щодо просування ключових оборонних реформ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-