Естонський генерал хоче більше сил НАТО в морі й у повітрі

Естонський генерал хоче більше сил НАТО в морі й у повітрі

Укрінформ
Окрім рішення НАТО про напрямок у країни Балтії та Польщі по батальйону сухопутних військ, варто подумати про посилення сил стримування у морі й у повітрі.

Таку заяву зробив командувач Силами оборони Естонії генерал-лейтенант Ріхо Террас у Брюсселі, на зустрічі з командуючим військами НАТО в Європі (SACEUR) генералом Кертісом Скапарротті, повідомляє Postimees.

"Зухвала довіра й постійне стримування потрібні в усіх доменах, а не тільки на рівні сухопутних військ. Місія НАТО з охорони повітряного простору на авіабазі Емарі могла б стати постійним форматом співпраці", - сказав Террас.

Він назвав рішення Альянсу про напрямок військ у країни Балтії надзвичайно важливим.

"Коли рік тому ми разом з командуючими збройними силами Латвії та Литви звернулися в SACEUR з проханням розмістити по батальйону військ НАТО, і на перший погляд це багатьом здалося непотрібним і важко досяжним, то зараз під керівництвом SACEUR це стало реальністю й усі наші союзники розділяють розуміння, що це важливий крок щодо зміцнення оборони й стримуванню альянсу", - сказав генерал-лейтенант.

Він також запевнив Скапарротті, що присутність США у країнах Балтії має "знакове значення" і що у товаристві Естонії висока підтримка присутності союзних військ.

Як раніше повідомляв Укрінформ, 13 червня Генсек НАТО Йєнс Столтенберг заявив, що Альянс, відповідаючи на агресивні дії Росії, передислокує на ротаційній основі чотири посилені багатонаціональні батальйони у країни Балтії і в Польщу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-