Французький прем’єр дізнався про підготовку ІДІЛ до нових терактів

Французький прем’єр дізнався про підготовку ІДІЛ до нових терактів

Укрінформ
Французькій владі відомо про наміри ІДІЛ здійснити нові теракти на території країни.

Про це сьогодні заявив глава французького уряду Мануель Вальс в інтерв’ю радіостанції Franceinter, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

"Ми знаємо про нові напади. Ми маємо продовжити працювати, заповнити прогалини, виділяти кошти на поліцію та розвідувальні служби. Ми зіткнулися з терористичною організацією, яка, відступаючи в Іраку та у Сирії, переносить свої дії в наші країни, щоб створити атмосферу страху", - заявив прем’єр-міністр Франції.

Про підготовку терактів на території Франції та сусідньої Бельгії також повідомили бельгійські ЗМІ з посиланням на спецслужби королівства.

"Близько півтора тижні тому група терористів ІДІЛ вирушила з Сирії в Європу, щоб влаштувати теракти. Вони поділилися на дві підгрупи: одна вирушила до Бельгії, а інша до Франції. Згідно з інформацією, ці люди вже мають необхідну зброю і їх атака неминуча», - пише La Derniere Heure.

Бельгійські спецслужби визначили три можливі цілі терористів на території країни: великий торговий центр у Брюсселі, ресторан американського фаст-фуду чи поліцейський комісаріат. Влада привела у вищий ступінь готовності усі сили правопорядку та безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-