За 20 років на шляху до інших країн загинули 60 тисяч мігрантів

За 20 років на шляху до інших країн загинули 60 тисяч мігрантів

Укрінформ
За останні 20 років у пошуках кращого життя на шляху в інші країни загинули 60 тисяч мігрантів.

Така цифра називається в представленому в Берліні у вівторок звіті Міжнародної організації міграції (МОМ) «Рокова подорож, друге видання», що є в розпорядженні кореспондента Укрінформу в ФРН.

"Більш як 60 тисяч мігрантів вважаються такими, що померли або зникли безвісти на морських і сухопутних маршрутах по всьому світу з 1996 року", - йдеться в дослідженні.

При цьому, переконані в МОМ, справжня кількість жертв набагато більша. За словами директора Центру аналізу даних глобальної міграції Франка Лачко, мігранти гинуть часто в тих місцях, де їхню смерть просто нікому фіксувати.

Згідно із звітом, опублікованим 14 червня, лише в 2015 році загинули або зникли безвісти приблизно 5,4 тис. мігрантів. При цьому в 2016 році більше 3,4 тис. мігрантів загинули по всьому світу, з них 80% - це ті, хто намагався дістатися Європи морем. У МОМ вважають, що знайти вдалося більше половини тіл загиблих.

Організація також привертає увагу до проблеми, з якою стикаються близькі цих людей, які не можуть отримати відомості про своїх зниклих родичів. Існуючі в світі системи розшуку зниклих мало опікуються проблемою цієї категорії громадян.

"Необхідно докласти всіх зусиль, щоб ідентифікувати загиблих, у тому числі шляхом створення міжнародних і регіональних баз даних", - йдеться в доповіді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-