У Франції за підозрою в тероризмі затримали понад 100 осіб

У Франції за підозрою в тероризмі затримали понад 100 осіб

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Франції Бернар Казнев заявив, що понад 100 осіб, яких правоохоронці розглядали як потенційну загрозу, були заарештовані упродовж останніх тижнів. 

Про це міністр повідомив у вівторок, 14 червня, після термінової наради за участю президента Франсуа Олланда та інших високопосадовців, інформує Deutsche Welle

Казнев також засудив "жахливий теракт" - убивство поліцейського та його дружини у передмісті Парижа. 

Міністр не став озвучувати деталей розслідування щодо нападу у Маньявілі. Водночас французькі медіа Le Monde та Europe-1 повідомляють, що злочинця - 25-річного громадянина Франції - у 2013 році засудили до трьох років ув'язнення з випробувальним терміном шість місяців. Його визнали винним у організації "кримінального угруповання з метою підготовки терористичних актів".

Як повідомлялося, неподалік Парижа, у містечку Маньявіль, у ніч на вівторок, 14 червня, внаслідок штурму будинку спецназівцями було застрелено чоловіка, котрий утримував заручників - сім'ю поліцейського. Під час перемовин з поліцейськими злочинець оголосив про свою належність до терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД). ІД досі не взяла на себе відповідальності за напад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-